Periferna anevrizma

Periferne anevrizme so redke, ko pa se pojavijo imajo lahko resne posledice.

Anevrizma poplitealne arterije je najpogostejša med perifernimi anevrizmami in predstavlja več kot 80% vseh anevrizem na periferiji.

Približno 75% perifernih anevrizem je simptomatskih. Na splošno je veljalo prepričanje, da večje anevrizme povzročajo večje simptome kot manjše, vendar je bilo to dejstvo pred kratkim postavljeno pod vprašaj.

Velikost anevrizme ima manj pomembno vlogo pri odločitvi za zdravljenje periferne anevrizme v primerjavi z anevrizmami na drugih predelih, kot so aorta ali možgani. Posledica obolevnosti perifernih anevrizem je največkrat tromboza, zato takšne anevrizme potrebujejo zdravljenje ne glede na velikost.

Kirurški poseg je trenutno zlati standard pri zdravljenju perifernih anevrizem, vendar Cardiatisova 3D večplastna tehnologija omogoča endovaskularni poseg, še posebej, ko je kirurški poseg težko izvedljiv.

Cardiatisova 3D večplastna žilna opornica se je izkazala z odličnimi rezultati, posebej pri večjih perifernih anevrizmah, tako pri poplitealnih kot tudi pri renalnih arterijah.