Nutriair Energy

Nutriair Energy

Kofein: Kofein ima tako veliko metabolnih učinkov, da je težko natančno določiti kateri točno vplivajo na povečanje telesne in duševne energije, ki ga občuti večina uporabnikov.

Nedvomno kofein krepi delovanje nevrotransmiterjev: serotonina, dopamina in acetilholina. Dopamin vpliva na raven koncentracije, s tem da zavira adenozinske receptorje v bazalnih ganglijih, ki običajno opozorijo, da je čas za spanje. Kofein preko simpatičnega živčevja poveča sproščanje kateholaminov (kot je adrenalin), kar med drugim lahko povzroči hitrejše utripanje srca, pošlje več krvi v mišice in sporoči jetrom, naj sprostijo sladkor v krvni obtok za energijo.

Kofein spodbuja sarkoplazemski retikulum v mišičnih vlaknih, da sprosti kalcijeve ione in s tem omogoča krčenje mišic ter zmanjša napor, ki ga zahteva neka telesna vadba. Kot odziv na delovanje kofeina se poveča količina krožečega in znotrajceličnega substrata ali “goriva za mišice”. S tem lahko pojasnimo,  kako pri izvajanju tudi ekstremne telesne vadbe ne čutimo hudega napora.

L-teanin: Obstajajo znanstveno dognane metode, s katerimi lahko s pomočjo kofeina izboljšamo kognitivne in energijske zmogljivosti brez škodljivih vplivov na naše telo. Sinergija kofeina v kombinaciji z L-teaninom izboljša učinkovitost ne da bi povzročila nervozo. Tudi L-teanin stimulira, a na blag način.

Znanstveniki so ugotovili, da kombinacija kofeina in L-teanina še dodatno izboljša hitrost in natančnost pri nalogah, ki zahtevajo preusmeritev pozornosti. Pri udeležencih raziskave so opazili, da so bili med izvajanjem naloge pomnjenja bolj zbrani in ni nič zmotilo njihove pozornosti. Kombinacija L-teanina in kofeina ima torej pozitiven vpliv na opravljanje kognitivno zahtevnih nalog.

 

Vitamin B12: Vitamin B12 je bistvenega pomena za ustvarjanje energije v telesu. Je hranilna snov, nujno potrebna za zdravje. To je tudi eden od osmih vitaminov B, ki pomagajo telesu, da zaužito hrano pretvori v glukozo, ki vam daje energijo. Vitamin B12 lahko zmanjša občutek utrujenosti in slabotnosti, ki ga povzroči anemija.

Tabela vsebnosti

Sestava (na en vdih) Količina (µg) PDV* (%)
Kofein 140 **
Izvleček guarane 60 **
L-teanin 5 **
Vitamin B12 5 208

 

PDV*=priporočen dnevni vnos

** dnevna vrednost ni določena

Druge sestavine: naravni rastlinski glicerin, propilen glikol, naravne in umetne arome.

Ponujamo enajst različnih inhalatorjev, ki jih lahko izberete, glede na vaše počutje in jih lahko nosite s seboj kamorkoli in kadarkoli. Vsa Nutriairova olja so brez alkohola, brez glutena, brez sladkorja in ne vsebujejo čisto nič NIKOTINA.

Prelistajte brošuro Nutriair izdelkov