Nutriair Relax

Nutriair Relax

Izvleček kamilice: V naravnem  zdravilstvu se kamilica že dolgo uporablja zaradi svojih blagih pomirjevalnih lastnosti. Raziskave so dokazale, da apigenin (antioksidant v kamilici) deluje pomirjevalno na kemične snovi v možganih, kot je npr. serotonin.

 

Izvleček pasijonke: Pasijonka je znano zeliščno pomirjevalo ali relaksant. Številne farmakološke raziskave so potrdile njen pomirjevalen učinek. Dodatne raziskave so dokazale, da pasijonka deluje tudi proti anksioznosti.

Klinični podatki, izkušnje tradicionalne uporabe in uporaba v kombinaciji z drugimi zelišči dokazujejo, da ima izvleček pasijonke pomembno vlogo pri fitoterapiji napetosti, nemira, razdražljivosti in pri reševanju težav s sproščanjem.

Izvleček korenine baldrijana: Baldrijan slovi po svojih pomirjevalnih učinkih, ker sprošča centralni živčni sistem in gladke mišice. Pomirja, a ne povzroča odvisnosti. Izovalerinska kislina in valepotriati v baldrijanu imajo blažilen učinek.

Valepotriati regulirajo vegetativno živčevje in raziskave kažejo, da te sestavine pomirjajo čustveno razdražljivost in izčrpanost.

V Evropi se baldrijan uporablja kot antispazmodik pri trebušnih krčih, ki jih povzroči nervoza. Blagodejno vpliva tudi na migreno in revmatske bolečine. Uporablja se kot blago pomirjevalo pri doživljanju stresa na čustvenem področju, pa tudi kot mišični relaksant pri zdravljenju bolečin.

Baldrijan je blag relaksant, ki ne vpliva na sposobnost vožnje in ne povzroča utrujenosti ali glavobola.

Tabela vsebnosti

Sestava (na en vdih) Količina (µg) PDV*
Izvleček kamilice 40 **
Izvleček pasionke 10 **
Izvleček baldrijana 5 **

 

PDV*=priporočen dnevni vnos

** dnevna vrednost ni določena

Druge sestavine: naravni rastlinski glicerin, propilen glikol, naravne in umetne arome.

Ponujamo enajst različnih inhalatorjev, ki jih lahko izberete, glede na vaše počutje in jih lahko nosite s seboj kamorkoli in kadarkoli. Vsa Nutriairova olja so brez alkohola, brez glutena, brez sladkorja in ne vsebujejo čisto nič NIKOTINA.

Prelistajte brošuro Nutriair izdelkov