Nutriair Sleep

Nutriair Sleep

Melatonin: Njegova osnovna naloga je vzdrževanje cirkadianega ritma ali naše notranje telesne ure. Ko se ta pokvari, se to najpogosteje pokaže kot nespečnost. Naravna sredstva za uravnavanje spanja, ki vključujejo melatonin, so učinkovita pri obvladovanju simptomov nespečnosti in zagotavljajo dober, miren spanec.

Dokazano je, da je melatonin brez stranskih učinkov. Večina ljudi komaj zazna njegove učinke, razen zvečer, ko veliko laže zaspijo. Pri uporabi melatonina je spanje tudi bolj regenerativno, saj se zjutraj uporabniki melatonina počutijo bolj sveži in okrepčani. Melatonin je zelo varen in učinkovit za premagovanje nespečnosti, za ponovno vzpostavitev pravilnega ritma spanja in za dober spanec.

 

Izvleček kamilice: V naravnem zdravilstvu se že dolgo uporablja, ker ima blage pomirjevalne lastnosti. Raziskave kažejo, da apigenin (antioksidant v kamilici) vpliva na kemične snovi v možganih, ki uravnavajo spanje. 

Čeprav razlogi, zakaj kamilica aktivira spanje, še niso dovolj proučeni, pa dosedanje raziskave kažejo, da kamilica pomaga k hitrejšemu uspavanju. V raziskavi, objavljeni v Biological & Pharmaceutical Bulletin leta 2005, so testi na podganah z motnjami spanja pokazali, da je zdravljenje z izvlečkom kamilice bistveno skrajšalo čas uspavanja.

Izvleček pasijonke: Pasijonka je znano zeliščno pomirjevalo ali relaksant. Številne farmakološke raziskave so potrdile njen pomirjevalen učinek na spanje zdravih odraslih, ki imajo blaga nihanja kvalitete spanja. Dodatne raziskave so dokazale, da pasijonka deluje tudi proti anksioznosti.

Klinični podatki, izkušnje tradicionalne uporabe in uporaba v kombinaciji z drugimi zelišči dokazujejo, da ima izvleček pasijonke pomembno vlogo pri fitoterapiji napetosti, nemira, razdražljivosti in pri reševanju težav s sproščanjem.

 

L-teanin: L-teanin je aminokislina, pridobljena iz zelenega čaja in ima obsežen razpon delovanja. Najpomembnejši je pozitiven vpliv L-teanina na anksioznost, saj  zavira delovanje določenih nevrotransmitorjev in tako zmanjša občutke tesnobe ter poveča raven dopamina. L-teanina deluje proti anksioznosti tudi ponoči. Če ste zvečer sproščeni in umirjeni, potem tudi hitreje in laže zaspite.

Na Japonskem so izvedli raziskavo pri 22 moških, polovica je bila delavcev z  dnevnim delovnim časom, druga polovica pa študentov. Prva skupina je teden dni pred spanjem prejemala placebo, druga pa L-teanin. Po zaključeni raziskavi je 70 % udeležencev, ki  so jemali L-teanin, poročalo o večji kakovosti spanca, boljšem počutju pred spanjem in o manjšem številu nočnih mor. Nihče se tudi ni spopadal z jutranjo utrujenostjo in zaspanostjo, ki običajno spremlja jemanje drugih sredstev za uravnavanje spanja.

Tabela vsebnosti

Sestava (na en vdih) Količina (µg) PDV*
Melatonin 280 **
Izvleček kamilice 20 **
Izvleček pasionke 20 **
L-teanin 5 **

 

PDV*=priporočen dnevni vnos

** dnevna vrednost ni določena

Druge sestavine: naravni rastlinski glicerin, propilen glikol, naravne in umetne arome.

Ponujamo enajst različnih inhalatorjev, ki jih lahko izberete, glede na vaše počutje in jih lahko nosite s seboj kamorkoli in kadarkoli. Vsa Nutriairova olja so brez alkohola, brez glutena, brez sladkorja in ne vsebujejo čisto nič NIKOTINA.

Prelistajte brošuro Nutriair izdelkov